Η πρώτη ηλεκτρική BMW X3

Το BMW Group επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του, επεκτείνοντας τη γκάμα πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων και στις μάρκες που αποτελούν τον πυρήνα της εταιρίας. Το BMW Concept iX3 – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας (Auto China 2018) στο Πεκίνο – προαναγγέλλει αυτή τη μελλοντική επέκταση.

Το BMW Concept iX3 ενσαρκώνει το συνδυασμό της πολυδιάστατης οδηγικής απόλαυσης για την οποία φημίζονται τα μοντέλα BMW X και της μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Η έκδοση του ηλεκτροκινητήρα 5ης γενιάς παράγει μέγιστη ισχύ πάνω από 200 kW/270 hp. Η αποκλειστική μπαταρία υψηλής τάσης έχει καθαρή χωρητικότητα πάνω από 70 kWh, αρκετή για να προσφέρει στο ηλεκτρικό SAV αυτονομία μεγαλύτερη των 400 km στον κύκλο WLTP.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της μπαταρίας υψηλής τάσης που έχει εξελιχθεί για την 5η γενιά της τεχνολογίας eDrive είναι η βελτιστοποιημένη ικανότητα φόρτισης. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας έχει μία νέα Μονάδα Ελέγχου Φόρτισης και είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται με σταθμούς ταχείας φόρτισης που παράγουν μέχρι 150 kW. Η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίζεται σε μόλις 30 λεπτά σε ένα τέτοιο σταθμό.

Ανάμεσα στα στοιχεία ταυτότητας του BMW Concept iX3 είναι μία κλειστού τύπου μάσκα ‘νεφρών’ της BMW με το γνώριμο γραφικό μοντέλου BMW i, πινελιές BMW i Blue γύρω από τη μάσκα, το λογότυπο της μάρκας μπροστά και κατά μήκος των μαρσπιέ, και ένας διαχύτης στο ίδιο χρώμα, ενσωματωμένος στην πίσω ποδιά. Αυτά τα στιλιστικά στοιχεία δημιουργούν μία εντυπωσιακή αντίθεση με την εξωτερική βαφή Moonstone Silver matt. Η σχεδιαστική μελέτη φορά επίσης ζάντες αλουμινίου με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένη σχεδίαση.