Νέο Ford Focus με τεχνολογίες αιχμής (+video)

Το νέο, τέταρτης γενιάς Ford Focus αποκαλύφθηκε επισήμως και είναι σχεδιασμένο από μια λευκή κόλα χαρτί, ενώ διαθέτει πάρα πολλές τεχνολογίες. Το αμάξωμά του με μήκος 4.378 χλστ. (4.668 χλστ. το Wagon), πλάτος 1.825 χλστ. και ύψος 1.454 χλστ. αμάξωμά του διακρίνεται από τις πολλές διαδοχικές του καμπύλες και τον κομψό του σχεδιασμό.

Μοντέρνα εικόνα έχει το πλήρως εκσυγχρονισμένο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και τα λίγα επιμέρους χειριστήρια. Παράλληλα, σύμφωνα με την Ford, το νέο Focus είναι πιο ευρύχωρο και διαθέτει 1.421 χλστ. ωφέλιμο πλάτος στο εμπρός τμήμα της καμπίνας, 50 χλστ. περισσότερα για τα πόδια πίσω συν 60 χλστ. στους ώμους.

Το νέο Ford Focus θα προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα εκδόσεων, όπως είναι η Ambiente, η Titanium και η Trend, η σπορτίφ ST-Line με χαμηλωμένη κατά 10 χλστ. ανάρτηση, η πιο πλούσια Vignale και η crossover Active με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ. και πρόσθετα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος.

Το νέο Ford Focus εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.0 λτ. EcoBoost ισχύος 85 PS, 100 PS και 125 PS και 1.5 λτ. EcoBoost με 150 PS και 182 PS. Στους ντίζελ υπάρχει ο νέος 1.5 λτ. EcoBlue με 95 PS και 120 PS και ο 2.0 λτ. EcoBlue με 150 PS. Το πλαίσιο διαθέτει ακόμα υψηλότερη ακαμψία, ενώ για πρώτη φορά το Focus έχει ημιάκαμπτο πίσω άξονα στις εκδόσεις με τους κινητήρες 1.0 λτ. EcoBoost και 1.5 λτ. EcoBlue. Οδηγικά το νέο Focus θα φέρει νέα δεδομένα στην κατηγορία και αυτό το καταφέρνει με τη νέα ανάρτηση CCD (Continuously Controlled Damping – Συνεχώς Μεταβαλλόμενη Απόσβεση). Μάλιστα, η ανάρτηση συνδυάζεται και με τα οδηγικά προγράμματα Normal, Sport και Eco.

Ορισμένες από τις τεχνολογίες που φέρει είναι το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring που βοηθά το αυτοκίνητο να διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, το Head-up display, το Active Park Assist 2 που διευκολύνει το παρκάρισμα με πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς,  η αυτόνομη πέδηση Pre-Collision Assist με ανίχνευση πεζού και δικυκλιστή και το Evasive Steering Assist που ανιχνεύει αργά κινούμενα ή σταματημένα οχήματα στην εμπρόσθια πορεία και υποστηρίζει τους ελιγμούς διεύθυνσης.

Πρόσθετα, το νέο Focus λανσάρει την τεχνολογία FordPass Connect modem, μετατρέποντας το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με συνδεσιμότητα για μέχρι 10 συσκευές. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα μιας σειράς λειτουργιών άνεσης μέσω της mobile εφαρμογής FordPass.