Σούπερ Alfa Romeo 4C με 477 άλογα

Αν οι 237 ίπποι της καυτής Ιταλίδας Alfa Romeo 4C σας φαίνονται λίγοι, τότε μια ματιά στην έκδοση Nemesis του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Pogea Racing θα σας “φτιάξει”.

Πιο συγκεκριμένα, ο 4κύλινδρος κινητήρας των 1.75 λίτρων τώρα έχει χωρητικότητα 1.95 λίτρα και μια νέα τουρμπίνα. Η ιπποδύναμη διπλασιάζεται στα 477 άλογα και η ροπή εκτοξεύεται από τα 350 στα 535 Nm. Το αποτέλεσμα είναι τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3.6’’ και αν αφήσουμε το πόδι στο γκάζι το κοντέρ θα φτάσει τα 308 χλμ./ώρα.

Οι μηχανικοί της Pogea Racing εγκατέστησαν επίσης έναν νέο σφυρήλατο στροφαλοφόρο άξονα, βελτιωμένες κυλινδροκεφαλές, σφυρήλατα έμβολα και μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής.

Ο κατάλογος συνεχίζεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης που περιλαμβάνει απολήξεις εξαγωγής από ανθρακόνημα , ανασχεδιασμένο κιβώτιο ταχυτήτων και αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα έτσι ώστε όλες οι βελτιώσεις να λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους.

Εκτός από την αναβάθμιση των μηχανικών μερών, η Pogea Racing διαθέτει επίσης ένα αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος με πολλά μέρη από ανθρακονήματα, καθώς και νέους τροχούς από ενισχυμένο κράμα αλουμινίου 18 ιντσών στον μπροστινό άξονα και 19 ίντσες πίσω. Το δέρμα και το αλκαντάρα είναι οι πρωταγωνιστές του εσωτερικού χώρου, το οποίο παίζει με αντιθέσεις κόκκινων τόνων που συμπληρώνουν το εξωτερικό.

Η εταιρία ωστόσο δεν αναφέρει καμία πληροφορία σχετικά με την κοστολόγηση της ειδικής αυτής έκδοσης πλην του ότι μόνο πέντε αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, ένα εξ ’αυτών έχει βρει ήδη το νέο ιδιοκτήτη του.