Ιδού το απόλυτο SUV Rolls-Royce Cullinan

Το πρώτο SUV της Rolls-Royce, η Cullinan είναι γεγονός και πήρε την ονομασία της από το μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Νότιο Αφρική το 1905. Η άκρως πληθωρική και μεγαλειώδης σε διαστάσεις Rolls-Royce Cullinan με μήκος 5.341 χλστ., πλάτος 2.164 χλστ., ύψος 1.837 χλστ., μεταξόνιο 3.295 χλστ. και βάρος αμαξώματος στα 2.660 κιλά είναι μια τυπική Rolls-Royce σχεδιαστικά, με εξαίρεση το πίσω κάθετο σχεδόν τμήμα, αντί του τρίτου όγκου στα σεντάν οχήματα.

⇒ Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé 63 S 4MATIC+ Edition 1

Η Cullinan βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα «Architecture of Luxury», ενώ την κίνησή της αναλαμβάνει το 6.75 λτ. V12 twin-turbo μηχανικό σύνολο απόδοσης 571 ίππων και με ροπή 850 Nm από τις 1.600 σ.α.λ. Επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα δεν αναφέρεται, ωστόσο η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οι απαιτήσεις του κινητήρα σε καύσιμο είναι αναμενόμενα υψηλές, με την Rolls-Royce να ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 15 λτ./100 χλμ. με 341 γρ./χλμ. εκπομπές CO2.

Το πληθωρικό SUV πατάει σε ένα εξελιγμένο σύστημα αερανάρτησης, η οποία χαρακτηρίζεται από την Rolls-Royce ως «Magic Carpet Ride» σε κάθε συνθήκες οδήγησης. Επίσης, το εμπρός σύστημα αποτελείται από ένα νέο σχεδιασμό διπλών ψαλιδιών και πίσω υπάρχουν πολλαπλοί σύνδεσμοι. Το νέο σύστημα τετρακίνησης διαθέτει ένα ειδικό χειριστήριο με την ονομασία «Everywhere», που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί σε κάθε τερέν, όπως χαλίκι, υγρό γρασίδι, λάσπη, χιόνι ή άμμο. Παράλληλα, σύμφωνα με τη μάρκα, η Cullinan προσφέρει το μεγαλύτερο βάθος βύθισης από οποιοδήποτε πολυτελές SUV καθώς μπορεί να περάσει υδάτινο εμπόδιο ύψους 540 χλστ.

⇒ Βελτιωμένο Golf GTI με 411 άλογα από την Volkswagen

Στο υπερπολυτελές και συντηρητικού σχεδιασμού εσωτερικό δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από δύο διαμορφώσεις των πίσω καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός κανονικού (Lounge Seats) και ενός πιο πολυτελούς δύο θέσεων (Individual Seats). Επιπλέον, την είσοδο στο όχημα διευκολύνουν οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες και στο αυτόματο χαμήλωμα του οχήματος κατά 40 χλστ. Όσο για τις αποσκευές υπάρχουν 600 λίτρα και για πρώτη φορά σε Rolls-Royce τα πίσω καθίσματα μπορούν να πέσουν και να δημιουργήσουν ένα αποθηκευτικό χώρο 1.930 λίτρων. Φυσικά ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ότι φανταστεί ο απαιτητικός αγοραστής ενός τέτοιου οχήματος.

Δείτε την Rolls-Royce Cullinan και στο παρακάτω βίντεο: