Η Kia θα παρουσιάσει το πρώτο 48V ντίζελ κινητήρα με ήπιο υβριδικό σύστημα το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ο νέος κινητήρας «EcoDynamics+» μειώνει τις εκπομπές CO2 ενισχύοντας την επιτάχυνση με ηλεκτρική ισχύ από μια πρόσθετη μπαταρία 48 volt και επεκτείνοντας την καύση «off time» του κινητήρα χρησιμοποιώντας μια νέα μονάδα Mild-Hybrid Starter-Generator.

⇒ Δοκιμή Kia Stonic 1.6 diesel 110 PS

Η ήπια αυτή υβριδική τεχνολογία προσφέρει μια αναμφισβήτητη σχέση κόστους-απόδοσης σε σχέση με τους πλήρους υβριδικούς κινητήρες. Η συμπαγής φύση των εξαρτημάτων σημαίνει ότι η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στις υπάρχουσες αρχιτεκτονικές οχημάτων και συστημάτων κίνησης χωρίς να επηρεάσει την πρακτικότητα ή τους χώρους.

Το Kia Sportage θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρει το νέο αυτό σύστημα, ενώ θα ακολουθήσει και το νέο Kia Ceed από το 2019. Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης EcoDynamics+ diesel θα επιτρέψει στην Kia να προσφέρει καθαρότερους κινητήρες ντίζελ. Το σύστημα συνδυάζεται με την τεχνολογία ελέγχου της εκπομπής καυσαερίων (SCR), μειώνοντας τις εκπομπές CO2 έως και 4% στη νέα παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία ελέγχου ελαφρών οχημάτων (WLTP) και έως και 7% στον νέο ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης NEDC).

⇒ Ανανέωση για τα Datsun Go και Go+