Η μακρόχρονη, σχεδόν ενός αιώνα, ιστορία του Green Hell γράφτηκε με σημαντική συμμετοχή της Alfa Romeo, η οποία έχτισε τον μύθο της μέσα από μια πολλαπλές νίκες και αξέχαστα ρεκόρ στο Nürburgring.

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας, κατέχει το ρεκόρ στην κατηγορία της, έχοντας διανύσει τα 20.832 km του Nordschleife σε 7 λεπτά και 51.7 δευτερόλεπτα. Αυτό την καθιστά το ταχύτερο SUV στην κατηγορία, εφοδιασμένο με ένα εξαιρετικό 2.9 V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρα με 510 HP και ροπή 600 Nm που αποδίδει τελική ταχύτητα 283 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα.

Η Giulia Quadrifoglio έχει ταχύτερο γύρο στα 7’32», που επιτεύχθηκε χάρη στην εξαίσια οδηγική της συμπεριφορά, τελική ταχύτητα 307 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3.9 δευτερόλεπτα. Οι Giulia Quadrifoglio «NRING» και Stelvio Quadrifoglio «NRING» Nürburgring Limited Editions έχουν δημιουργηθεί για να τιμήσουν την ιστορική αυτή σχέση με την πίστα, που αναζωπυρώθηκε πρόσφατα με τις θρυλικές επιδόσεις των νέων μοντέλων Quadrifoglio. Τη σχέση αυτή προβάλλει κι ένα εμπνευσμένο σετ από φωτογραφίες που παρουσιάζει τα δύο αυτοκίνητα στο περιβάλλον που αναδεικνύει απόλυτα τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά τους, στις πιο αναγνωρίσιμες στροφές του ‘Ring’ και στα πιο εμβληματικά του τμήματα, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Caracciola-Karussell.

Διαθέσιμες, στην περιοχή της EMEA, με μόλις 108 αυτοκίνητα από κάθε μοντέλο που προορίζονται μόνο για συλλέκτες και τους πιο πιστούς πελάτες της Alfa Romeo, οι νέες περιορισμένες εκδόσεις έχουν μοναδικό εξοπλισμό, όπως το αριθμημένο σήμα στο ταμπλό από ανθρακονήματα και τη μοναδική εμφάνιση Circuito Grey, αποκλειστικά διαθέσιμη σ’ αυτήν την περιορισμένη έκδοση.

Επιπλέον των αριστοτεχνικών χαρακτηριστικών που χαρακτηρίζουν όλα τα αυτοκίνητα Quadrifoglio, ο στάνταρ εξοπλισμός στην ειδική σειρά «NRING» είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει φρένα carbon-ceramic, αγωνιστικά καθίσματα Sparco® με κόκκινο γαζί και σκελετό από ανθρακονήματα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Mopar® με λεβιέ με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, τιμόνι από δέρμα και Alcantara, επίσης με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Το μπροστινό σήμα και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεφτών είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως και οι πλευρικοί μαρσπιέδες. Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ: σκουρόχρωμα τζάμια, Adaptive Cruise Control, πακέτο ηχοσυστήματος Harman Kardon premium, και σύστημα AlfaTM Connect 3D Nav με οθόνη 8.8», Apple CarPlayTM, Android AutoTM και DAB. Η Giulia λανσάρει τη νέα οροφή  από ανθρακονήματα ενώ η Stelvio εξοπλίζεται με ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή. Και οι δύο έχουν πατάκια με κόκκινο λογότυπο και από την Mopar. Οι Stelvio και Giulia Quadrifoglio Nürburgring Edition sporting που φέρουν το σήμα «NRING» αποτελούν την κορυφαία απόδειξη της απόλυτης υπεροχής της Alfa Romeo.

Επιπλέον, η γέννηση της νέας περιορισμένης έκδοσης των εκδόσεων NRING θα τιμηθεί με ειδικό «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας» που εκδίδεται από το FCA Heritage, το τμήμα της FCA Group που διατηρεί και προωθεί το ιστορικό αρχείο των Ιταλικών μαρκών.