Ο όμιλος FCA ετοιμάζει μια νέα γενιά downsized κινητήρων βενζίνης, τους οποίους θα τοποθετήσει αρχικά στο ανανεωμένο Fiat 500X, ενώ αργότερα θα μπουν και σε άλλα μοντέλα του ομίλου.

Σύμφωνα με ανεπίσημες προς το παρόν πληροφορίες που έρχονται από το ιταλικό μέσο Passione Auto Italiane, θα δούμε σύντομα σημαντικές αλλαγές για την Fiat, ενώ θα μάθουμε και το μέλλον της Lancia. Δεν αποκλείεται ο ιταλικός όμιλος να παρουσιάσει τα νέα του πλάνα στις 4 Ιουλίου που είναι και τα γενέθλια του Fiat 500, ή στις δύο Οκτωβρίου στο σαλόνι του Παρισιού.

⇒ Πρόστιμα για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας

Τα νέα μηχανικά σύνολα βενζίνης θα είναι τα 4κύλινδρα turbo FireFly, χωρητικότητας 1.0 λτ. και 1.3 λτ. Επίσης, θα υπάρξει ένας 4κύλινδρος κινητήρας που θα χρησιμοποιεί μια ήπια υβριδική έκδοση σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό κινητήρα συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο 48V. Μάλιστα ο νέος 1.300άρης κινητήρας λέγεται ότι θα έχει 180 ίππους και θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό και της Alfa Romeo Giulia! Επιπλέον, επιβεβαιώνεται το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AT9 με 9 ταχύτητες και το DCT κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, όπως και η επιλογή της τετρακίνησης. Μία ακόμα έκπληξη που ίσως επιφυλάσσεται, είναι το Abarth 500X με απόδοση που μπορεί να φτάνει έως τους 240 ίππους.

Για την Lancia εκτιμάται πως μπορεί να μην κλείσει τελικά και να εκμεταλλευτεί το άλλοτε ένδοξο όνομά της από τρίτους, που δεν αποκλείεται να είναι Κινέζοι. Ίσως να επανέλθει ως μια πολυτελής μάρκα, αλλά με ηλεκτροκινητήρες ή θερμικούς υψηλών αποδόσεων. Εν αναμονή λοιπόν για τις εξελίξεις που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

⇒ Ανανέωση για τα Datsun Go και Go+