Το νέο Volvo S60 sedan, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα την άνοιξη, θα είναι το πρώτο Volvo που θα κατασκευαστεί χωρίς ντίζελ κινητήρα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Volvo για ένα μακροπρόθεσμο μέλλον πέρα ​​από την παραδοσιακή μηχανή καύσης.

Όλα τα νέα μοντέλα της Volvo που ξεκινούν από το 2019 θα είναι διαθέσιμα είτε με ήπιο υβριδικό σύστημα με κινητήρα βενζίνης, είτε υβριδικό με πρίζα (plug-in hybrid) ή ως αμιγώς ηλεκτρικά.

⇒ Το νέο Ford Focus προόδευσε… προς τα πίσω (+video)

«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δεν θα αναπτύξουμε πλέον μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Θα καταργήσουμε σταδιακά τα αυτοκίνητα μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τις υβριδικές εκδόσεις πετρελαίου ως μεταβατική επιλογή καθώς προχωράμε προς την πλήρη ηλεκτροδότηση. Το νέο S60 αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στη δέσμευση αυτή.

Το νέο Volvo S60, ένα premium σπορ μεσαίου μεγέθους, βασίζεται στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) της Volvo, η οποία στηρίζει και τα νέα αυτοκίνητα της σειράς 90 και της σειράς 60 της Volvo. Ο αδελφός του ακινήτου S60, ο V60, ξεκίνησε νωρίτερα φέτος στη Στοκχόλμη.

Το νέο S60 θα είναι αρχικά διαθέσιμο με μια σειρά τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων Drive-E καθώς και με δύο υβριδικές εκδόσεις plug-in. Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις θα ακολουθήσουν το επόμενο έτος.

⇒ Πρόστιμα για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας

Η παραγωγή του νέου S60 θα ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars έξω από το Charleston της Νότιας Καρολίνας. Το εργοστάσιο του Τσάρλεστον θα είναι η μοναδική θέση παραγωγής για το νέο S60, που σημαίνει ότι τα S60 που κατασκευάζονται από την Αμερική θα πωλούνται στην αμερικανική αγορά καθώς και στις υπόλοιπες αγορές.